Tandlæger med den nyeste teknologi

Forestil en verden, hvor dine tandsmerter kan forårsage alvorlig sygdom og endda død. Du befinder dig i en tid, hvor du ikke har den luksus blot at kunne bevæge dig ned til en tandlæge. Tandkødet vender sig imod dig, og infektionen bliver livsfarlig foruden meget smertefuld.

Sådan er vores tilværelse heldigvis ikke længere. Mundhygiejnens udvikling er blevet og bliver kun bedre år efter år. Det viser sig ved tandlægeklinikker, som i dag kan love næsten smertefri behandling.

Teknologiske fremskridt

Vi har formentlig alle hørt skrækhistorierne i vores barndom. Bedstemor eller en gammel onkel berettede om, hvordan han/hun som barn blot fik hevet tænderne ud. Eller hvor smertefuld en oplevelse tandlægebesøget var.

Som barn kan man måske endda være skeptisk over, om det overhovedet har været så slemt. Sandheden er dog, at manglende viden og redskaber i tandlægeklinikkerne har gjort behandlingen utrolig smertefuld for klienterne – og tandlægerne.

I dag er vi heldigvis videre fra den smertefulde behandling. Hos tandlæger Roskilde kan du endda få lavet en rodbehandling uden at opleve den helt store smerte.

Med nye teknologier og med bedre viden på området er det i dag bliver nemmere for tandlægerne at kunne udføre deres arbejde hurtigt og smertefrit. Bedøvelsen er blevet bedre. Udstyret er blevet bedre. Omsorgen er bedre.

Man tænker på så mange ting i dag på en tandlægeklinik, at maleriet på væggen ikke engang er tilfældigt udvalgt. Det skal være roligt, indbydende og interessant. For det giver roligere klienter i klinikken.

Et smertefrit tandlægebesøg

Munden er et af de mest sårbare og ømme områder, vi har på hele kroppen. En komplet smertefri behandling er derfor svær at kunne udføre – i dag som om 100 år.

Men i dag sker der store teknologiske vindinger, som gør det kun mere sandsynligt, at vi en dag skal se på en næsten smertefri behandling. Tandlægetjekket er allerede i dag stort set smertefrit.

Rodbehandlinger og fjernelse af visdomstænder er for de fleste skrækbehandlinger, som de altid vil forbinde med smerte. Hvilket også kan være en stor udfordring.

For smerten opleves ofte større ved tandlægen, end den egentlig er. Noget larmende og mystisk kan ind i munden. Det er vi ikke trygge ved. Derfor opleves smerten også værre, end den faktisk er.

Hele det psykiske er noget, som tandlægerne først i dag for alvor er i færd med at adressere.