3 tips til bedre internet i hjemmet

Du kender det måske: du har endelig sat dig i sofaen efter en lang dag, du finder Netflix frem og finder en god film, men pludselig ryger internettet, og din aften bliver hurtigt ødelagt. Du tror måske, at du er den eneste, der ofte sidder med dette problem. Bare rolig! Rigtigt mange danskere oplever dårligt og svagt internet i hjemmet. Der er dog flere forskellige ting, man selv kan gøre for at opnå bedre internet i hjemmet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 3 tips til bedre internet i hjemmet.

Flyt routerens placering

De fleste forsøger at gemme deres internet router væk bag eksempelvis en sofa, et skab eller en reol. Selvom dette som udgangspunkt virker smart, kan det hurtigt skabe en dårlig internetforbindelse i hjemmet. Routeren sender nemlig signaler ned, fremfor op, og placerer du den derfor for lavt, er der stor chance for, at din internetforbindelse ryger. Har du mulighed for det, er det altså en god ide at flytte routerens placering højere op. Du kunne eksempelvis overveje at flytte internetrouteren op i et køkkenskab eller op på en reol. Her gælder det blot om at være kreativ med sine løsninger, hvis man ønsker bedre internet i hjemmet.

Ejer du en stor bolig, har du garanteret oplevet, at jo længere væk du er fra routeren, jo dårligere bliver internetforbindelsen. Grunden til dette er, at internet routerens signal er stærkere, jo tættere man er på routeren. Hvis du vurderer, at der bruges mest internet i stuen, skal routeren eksempelvis placeres her. På denne måde er du sikret godt internet, når du har mest brug for det!

Hav styr på antennerne

Mange routere har forskellige eksterne antenner. Dette gælder især det store routere, der skal sikre godt signal og god internetforbindelse i hele hjemmet. Ejer du en router med antenne, men oplever stadig store udsving i internetforbindelsen, er der flere forskellige ting, du kan gøre. Du kan først og fremmest forsøge at pege antennerne i de retninger, du ønsker internetforbindelsen skal være stærkest. Dette kunne eksempelvis være stuen, kontoret eller soveværelset. Her er det igen en fordel også at sætte routeren højt i rummet, da den på denne måde sender signalet ud i rummet fremfor ned i gulvet. Undersøg dine mange muligheder med internet routere med antenner!

Overvej udskiftning af router

Har du forgæves forsøgt at rykke din router ud, og omrokeret antennerne på den, kan det være tid til at overveje, om du skal udskifte din router. Måske har du dårlig internetforbindelse i dit hjem, fordi din router simpelthen er for gammel og ikke har den samme kapacitet som førhen. Rigtigt mange vælger at udskifte deres almindelige router til en 5G router. En af grundende til dette er, at den smarte 5G Router leverer strålende internetforbindelse døgnet rundt – også i de store hjem, der kræver ekstra meget signal! Find din nye 5G Router ved at søge efter bedste router til 5G.