Opret erhvervskonto – sådan gør du det online

I dag er blevet meget nemt at oprette en erhvervskonto. Tidligere fungerede det på den måde, at man skulle fysisk ned i banken for at oprette sådan en konto. Selvom du kan oprette en erhvervskonto online, så kan der alligevel være en del ventetid hos de danske banker. Hvorfor? Fordi deres processer ikke er automatiseret fuldt ud. Dette er i hvert fald vores bud.

 

Banker i udlandet er dog meget hurtigere til at oprette erhvervskonti til danske virksomheder. I guiden her kommer vi ind på både danske og udenlandske erhvervsbanker.

 

Opret erhvervskonto (udenlandsk)

En anden god ting ved udenlandske erhvervskonti er, at de kan være gratis. Ja, du læse rigtigt – der findes banker, der ikke tager et gebyr for oprettelsen. Danske banker tager mange penge for dette.

 

Hvis du ønsker at få en gratis erhvervskonto, så kan du få det hos Wise. Måske kender du dem under navnet TransferWise, men de har altså skiftet deres navn til Wise. Det er et bedre brand, mener de nok. For at komme i gang skal du ind på deres hjemmeside og trykke på opret erhvervskonto.

 

Når du har trykket, så kommer du ind på en side, hvor du skal besvare en række spørgsmål om din virksomhed og dens aktivitet. Det er ikke svære spørgsmål, og du bliver også bedt om at uploade nogle dokumenter. Disse dokumenter kan måske variere fra virksomhed til virksomhed, hvorfor vi ikke kan lave en liste over dem alle her.

 

Din ansøgning om en erhvervskonto bliver herefter sendt til gennemlæsning. Typisk tager dette et par hverdage for en normal virksomhed. Danske virksomheder med et dansk CVR nummer kan dog forvente hurtigere ekspedition. Vi formoder, at det skyldes, at der findes et centralt virksomhedsregister, hvor man kan tjekke meget vigtige detaljer som for eksempel ejeren af virksomheden. I andre lande har man ikke nødvendigvis de samme systemer.

 

Wise skriver på deres hjemmeside, at du kan få meget gratis. Du kan dog få alt for 16 britiske pund. Dette er under 200 kroner, og ved betaling får du adgang til dine kontooplysninger. Du kan dog stadigvæk anvende Wise uden at skulle betale for kontooplysningerne.

 

Opret erhvervskonto (dansk)

Den ovenstående proces er meget simpel, men oplevelsen er helt anderledes hos de fleste danske banker. Hvis du tjekker oversigten på ErhvervskontoPris.dk, så finder du hurtigt ud af, at mange af bankerne blot har en kontaktformular. Har du travlt, så gider du ikke bøvle med kontaktformularer.

 

Lunar er dog en undtagelse. Her skal du blot hente deres app og ansøge om en erhvervskonto. Det fungerer meget godt, og det er en billig erhvervskonto. Dinero har også for nylig lanceret deres erhvervskonto i samarbejde med Nykredit. Det skulle også være en meget nem proces. Danske Bank kan også nævnes. Der gøres alt online, og man skal blot underskrive en masse dokumenter med Nem ID samt tage imod et telefonopkald.

 

Hvis du har tips og tricks til oprettelse af en erhvervskonto, så hører vi gerne fra dig.