IT gør tandlægebesøget lettere

Det er de færreste, der bryder sig ret meget om at komme til tandlægen. For nogle handler det mest om økonomien, da et tandlægebesøg jo hurtigt kan blive dyrt.
For andre er det frygten for smerter i forbindelse med et tandlægebesøg, og for andre igen kan det være forskellige typer af angst, der gør, at man har svært ved at sætte sig op i tandlægestolen.
Men faktisk kan man effektivt få hjælp til ret mange af de ting der ellers kan gøre det svært at gå til tandlæge. Der er bl.a. flere ting, man kan finde ud af hjemmefra ved at researche lidt på nettet.

Se offentliggjorte priser

Er det økonomien der driller, så kan det være en stor fordel at kende prisen i forvejen, og evt. at kunne vælge en billigere tandlæge.
Det er en del år siden at det blev pålagt tandlægerne ved lov, at offentliggøre en lang række tandlæge priser på bestemte behandlinger, dog er det ikke alle tandlæger der har fulgt dette påbud, og hos nogle tandlæger kræver det stadig at man kommer på klinikken for at se den fysiske prisliste.
Heldigvis kommer der flere og flere offentliggjorte priser på nettet, så du nu i ro og mag kan sidde hjemmefra og tjekke priser ud, uden at skulle have fat i tandlægen først.

Læs anmeldelser online

Det at være tryg ved sin tandlæge kan fjerne rigtig mange udfordringer alene. Det handler dog en del om personlig kemi, men til at starte med kan du læse anmeldelser af forskellige tandlæger online. Anmeldelser som andre patienter har skrevet, og her kan du så se, om flertallet synes, at de føler sig godt behandlet hos den specifikke tandlæge.

Få hjælp med økonomien

Det er klart, at nogle tandlæge behandlinger er dyrere end andre, og det er også individuelt, hvad man har råd til.
Nogle tandlæger tilbyder at lave en afdragsordning direkte, men flere og flere tandlæger formidler faktisk også et lån til større behandlinger.
Lånet kan ofte søges online, enten direkte ved en udbyder eller gennem tandlægens hjemmeside.
Dog kan det være at det kræver et fysisk besøg hos tandlægen, for at få en specifik pris oplyst på lige netop din behandling, hvis ikke det er en standard behandling.

 

Få hjælp med din tandlægeskræk eller angst

Hører du til blandt en af dem der er ramt af angst for tandlæger eller såkaldt tandlægeskræk, så er der også hjælp at hente online.
Du kan søge dig frem til tandlægeklinikker der faktisk har specialiseret sig i at arbejde med angste patienter, og du vil nogle steder også kunne finde hjælp i f.eks. hypnose-videoer, mental træning osv.
På flere tandlægeklinikker er man også begyndt at bruge teknologiske løsninger der gør selve tandlægebesøget mindre skræmmende.
Det kan f.ek.s være VR briller og hovedtelefoner, så man kan få fornemmelsen af at være et andet sted, mens behandlingen står på.
Indspillet lyd med afslappende musik, hypnose, meditation eller andet.

Er du utryg ved at kontakte tandlægen personligt, så har de fleste klinikker en kontaktformular på deres hjemmeside, som du kan bruge i første omgang.