Hvilke virksomheder har klaret dårligst under corona? Corona og dens indflydelse på det danske erhvervsliv

Mange virksomheder har i coronas forløb haft dårlig omsætning og mange erhverv har været nødt til at tage sig af deres medarbejdere, selvom de ikke helt har kunnet . Det har betydet meget for  virksomheder i Danmark at der har været corona i 2 år med gentagne restriktioner, og det vil der i  denne artikel kigger nærmere på. Her vil der besvares hvilke virksomhedstype der er hårdest ramt og corona, og hvilke der har klaret det fint trods forventningerne.

 

 

Det danske erhvervsliv har generelt haft en dårlig indflydelse fra corona. Mange aktiviteter er blevet lukket og det har påvirket danskers købsvaner. Dette er meget logisk, siden at en aktivitet, som er blevet lukket. Fx. ikke kræver nyt udstyr. Af denne årsag, så har virksomheder med store salg inden for fysiske events haft et dårligt regnskab siden corona epidemien. Mange virksomheder har handlet fra Kina siden de for alvor begyndte at lave om på deres byer og distrikter, således at de kunne producere produktivt. I dag er det sådan at mange distrikter i Kina er meget dygtige til at producere en type vare, og det betyder at de kan gøre det effektivt og billigt. Danskere såvel som andre lande har benyttet sig af importen derfra, og det har påvirket specielt de mindre virksomheder som bestiller derfra konsekvensen ved corona epidemien. Det der nemlig er sket er at man under corona har været ude for at varer fra kina er steget meget i pris. Næsten en tredobling på fragt via søfart.

 

 

Hvad har det ellers betydet for virksomheder at der har været corona?

Der er mange virksomheder, som har måtte ændre produktkasulteket, eller opstarte en ny virksomhed fordi at det ikke har kunne lade sig gøre at drive sin virksomhed med restriktioner. Et mere kendt eksempel på dette er barer og klubber. Et mindre kendt eksempel kunne fx. være festivals webshops, fest webshops og andre af sådanne butikker. Specielt med en webshop, så er det muligt kun at vælge et kerneprodukt, som man er specialiseret i. Det fungerer ikke særlig godt for fysiske butikker, men for webshops, så kan det sagtens. Deres årsregnskab er meget dårligt i forhold til før corona. Corona har medført yderligere omkostninger for virksomheder. Mundbind til ansatte alene er ikke specielt dyrt, men sammenlægger man det med andet tilbehør så som sprit, så man kan skylle hænderne og undgå chancen for at blive smittet, og eventuelt ekstra rengøring, så bliver det mange penge i længden. Corona har været en stor udgift, og fx. fitnesscentre og andre virksomheder har været nødsaget til at ansætte ekstra folk for at kunne tjekke corona passet.  Corona passet kan også drive nogle medarbejdere til at opsige, fordi de ikke er vaccineret.