Forbedre din ledelsesstil med hjælp af en erhvervscoach

Er du erhvervsdrivende eller leder i en virksomhed eller organisation, er du nok allerede bekendt med de øgede forventninger til dig. Det forventes af mange ledere, at de formår at facilitere positive forandringer, nå KPI’er og pågældende målsætninger.

For at imødekomme disse forventninger på bedstevis, forudsætter det, at du har en velfungerende og resultatskabende ledelsesstil. Men hvad der fortolkes som en god ledelsesstil, er forskelligt fra person til person.

Forvirret og tabt på en af vejene til Rom

Når det kommer til ledere, findes der mange typer med hver deres stil. Nogle fungerer bedst med at lede under meget hierarkiske tilstande, hvor medarbejderne rapportere direkte til vedkommende. På den anden side, er der andre der fortrækker en fladere ledelseskultur. Ligeledes præstere bedre med analyseopgaver fremfor løbende kommunikation og omvendt igen.

Herudover er der en del personer som tror, at når de bliver leder, skal de skifte ”personlighed” til en særlige arketype for at kunne præstere. Selvom at det kan være gavnligt at hav en speciel ledelsesstil i nogle sammenhænge, er det ikke nødvendigvis altid sagen.

Alle ledelsesstile har hver deres fordele og ulemper, hvor nogle virker bedst i visse virksomheder og kulturer end andre. Med så mange forskellige nuancer til ledelsesstil er det forståeligt, at det kan være svært at udvælge én.

Nogle af de gængse lederstile er:

  • Autoritær
  • Demokratisk
  • Visionær
  • Temposættende
  • Coachende
  • Laissez-faire

Genfind dig selv

Har du problemer med at finde en ledelsesstil, som passer til og din organisation, kan det være afgørende at få professionel hjælp fra en erhvervscoach. I bund og grund er en erhvervscoach en coach, som besidder den nødvendige teoretiske viden og praktiske erfaring til at kunne udvikle dig som leder.

Der kan flere fordele at hente for dig, ved at få hjælp fra en professionel erhvervscoach, særligt hvis du på nuværende tidspunkt føler dig udfordret. At fortsætte i en ledelsesstil som ikke lever op til forventninger, hvad angår resultater og målsætninger, kan hurtigt medføre dig og virksomheden problemer.

Som leder har du som udgangspunkt mange bolde i luften, hvor du hurtigt kan blive opslugt af ting, som ikke falder i ét med jeres målsætninger eller som gør, at du mister fokusset fra det vigtigste.

Endvidere kan der også med tiden opstå situationen i virksomheden, der kræver at du tyer til nye handlingsmønstre eller ændre din ledelsesstil.

Hvor kan jeg finde en erhvervscoach?

Det kan altid være en god idé at få hjælp fra en erhvervscoach, om end du gerne vil optimere din ledelsesstil til at opnå bedre eller resultater, eller helt at genfinde din ledelsesstil. Du kan meget nemt gå ind på Google og søge efter erhvervscoaches i dit lokalområde.

For eksempel kan du søge ’Erhvervscoach København’, hvis ud er bosat i København eller hovedstadsområdet og lignende.