Få styr på systemerne

Der er uden tvivl mange ting ud skal have styr på når du starter en virksomhed op. Ikke alene skal du være rigtig dygtig til det du laver, og du skal skaffe kunderne samt måske en startkapital. Der er altså rigeligt at se til.

Dertil kommer der også en masse praktiske ting der hører sig med til at drive virksomhed.

Har du f.eks. styr på:

  • Erhvervskonto
  • Bogholderi
  • IT sikkerhed
  • GDPR
  • Skat og moms
  • Budgetter

En ting der næsten er essentiel i alle virksomheder i dag, uanset om det er en online eller en fysisk forankret virksomhed er IT og IT systemer. Virker din PC ikke så er der heller ikke meget andet der kan fungere.

Overvej en support aftale

Er IT ikke din stærke side, og aner du f.eks. ikke hvordan du sætter din mail op med Office 365, eller hvordan du får din faktura som pdf over i dit regnskabssystem fra din mail, så kan det godt være lidt op af bakke.

Melder systemerne så pludselig fejl lørdag aften når du endelig lige havde tænkt dig at du havde tid til at sidde og ordne alt det administrative, så er du virkelig på den.

Derfor kan de som virksomhedsejer at oprette en aftale om IT support erhverv. På den måde har du en fast IT supporter du kan ringe til om stort og småt til et fast beløb hver måned. Det betyder også at du i forvejen kender prisen og har lagt det i budgettet, så der ikke kommer overraskelser der.

Hvad skal jeg gøre selv, og hvad skal jeg outsource?

Mange selvstændige begår den fejl de første år, at de ikke vil betale for at få hjælp. Det kan også være at økonomien er stram i starten, men nogle penge er bare godt givet ud.

Skal du selv sidde og bakse med regnskabet i 5 timer hvor bogholderen måske kunne have gjort det på 1, så gør op med dig selv, om du kunne have tjent flere penge ved at lave noget andet i de 5 timer.

Hvis du tør outsource de ting du selv bruger for lang tid på, så vil du kunne fokusere meget mere på din kerneforretning og dermed vækste meget hurtigere, men det er selvfølgelig altid en balancegang.  Finder du balancen får du dog ofte et forspring sammenlignet med andre iværksætter der starter samme tid som dig, og også skal igennem samme læringsproces.