Få alkoholbehandling i København udenfor normal arbejdstid

Med sit gule sygesikringskort i hånden har man behandlingsgaranti i Danmark hvis man har et problem eller et misbrug af alkohol. Men der er ikke frit valg på alle hylder og det er stærkt begrænset hvor meget behandling man bliver tilbudt gennem det offentlige. Især hvis man er en ressourcestærk person. Altså hvis man har et arbejde og en bopæl. Faktisk er 90% af alle misbrugere rimelig ressourcestærke, man kan nemlig sagtens have et alkoholmisbrug og samtidig passe sit arbejde, betale huslejen og på overfladen virke som om det hele er meget ”normalt”.

Så hvis man oplever at der er behov for en mere intensiv alkoholbehandling, findes der mange gode muligheder.

Du kan f.eks. vælge A Misbrugsbehandling som er specialister i misbrugsbehandling, samt hjælp og rådgivning til pårørende og som gør brug af de mest anerkendte og evidensbaserede former for alkoholbehandling der findes.

De tilbyder et gennemtestet og specialdesignet behandlingsprogram, indenfor alkoholbehandling og misbrugsbehandling i København. Hvor de gennem samtaleterapi, foredrag, undervisning, gruppeterapi, personlige opgaver og i et samspil med minnesotabehandling og kognitiv adfærdsterapi giver de bedste muligheder, for at slippe fri af et misbrug eller en afhængighed.

 

Det hele foregår udenfor normal arbejdstid og de tilbyder behandling for hele familien hvis behovet er der.

 

De negative konsekvenser

Det har store konsekvenser hvis man ikke får hjælp. Negative konsekvenser for hele familie, arbejdspladsen og andre nære relationer. Et stort alkoholmisbrug eller en afhængighed har nemlig altid mange negative konsekvenser med sig og især børn og unge der vokser op familier med misbrug, bliver mærket resten af livet.

  • 000 børn fra 0-18 år vokser op i familier med alkoholmisbrug
  • 000 19-35-årige siger, at de er vokset op i en familie med alkoholmisbrug
  • 000 over 35 år siger, at de er vokset op i en familie med alkoholmisbrug
  • 000 danskere lever lige nu i eller er vokset op i en familie med alkoholmisbrug

 

At vokse op i et hjem, hvor en eller flere voksne har et misbrug, betyder ofte, at børnene oplever utrygge situationer og aggressiv adfærd. I undersøgelsen “Alkohol i Danmark 2015” fortalte mere end hver tredje af de personer, der angav at være vokset op med misbrug i familien, at de meget ofte, ofte eller en gang imellem blev råbt ad eller på anden vis verbalt krænket på grund af alkoholforbruget hos personen i husstanden, der drak for meget. 22,9 procent fortalte, at de ofte, eller engang i mellem været vidne til alvorlig vold på grund af alkoholforbruget hos personen i husstanden, der drak for meget.

 

Kilde: Alkohol i Danmark 2015

 

Alkoholbehandling redder liv og hjælper familier og børn til en bedre fremtid. Det gælder om at bryde den negative kurve og få hjælp til at komme ud af alkoholmisbruget. Det er aldrig for sent at få hjælp!