Derfor skal din IT-virksomhed bruge netværksfirewalls

En stærk firewall er en vigtig del af ethvert systems sikkerhedsinfrastruktur, men hvad er det helt præcist? Typisk opdeles firewalls i to typer; netværksfirewalls og computerfirewalls. Alle firewalls overvåger al indgående og udgående trafik, enten på et netværk eller en individuel computer.

 

For virksomheder og organisationer kan netværkfirewalls give god beskyttelse mod mistænkelig eller skadelig trafik.

Hvad er netværksfirewalls?

 

Netværksfirewalls er sikkerhedsenheder, der bruges til at stoppe eller begrænse uautoriseret adgang til private netværk, der er forbundet til internettet, især intranet. Den eneste tilladte trafik på netværket er defineret via firewall-politikker – enhver anden trafik, der forsøger at få adgang til netværket, er blokeret. Netværksfirewalls sidder forrest ​​i et netværk og fungerer som en kommunikationsforbindelse mellem interne og eksterne enheder.

 

En netværksfirewall kan konfigureres, så enhver data, der kommer ind eller ud af netværket, skal passere gennem den – på den måde kan den undersøge hver indkommende besked og afvise dem, der ikke opfylder de definerede sikkerhedskriterier.

 

Når den er korrekt konfigureret, giver en firewall brugere adgang til alle de ressourcer, de har brug for, samtidig med at uønskede brugere, hackere, vira, orme eller andre ondsindede programmer, der forsøger at få adgang til det beskyttede netværk, bliver holdt ude.

 

Netværkfirewalls giver dog ikke 100 % beskyttelse, så det er muligt, at kommunikation fra hackere kommer igennem. Det kan f.eks. være phishing-mails i de ansattes indbakker. Derfor skal virksomheder træne deres medarbejdere til at genkende mistænkelige e-mails. En af de bedste måder at gøre det på er gennem intelligente og AI-baserede phishing-simulationer.

Software- vs. hardware-firewalls

Firewalls kan være enten hardware eller software. Ud over at begrænse adgangen til en beskyttet computer og netværk, kan en firewall logge al trafik, der kommer ind i eller forlader et netværk, og administrere fjernadgang til et privat netværk gennem sikre godkendelsescertifikater og logins.

 

Hardware-firewalls frigives enten som selvstændige produkter til virksomhedsbrug eller oftere som en indbygget komponent i en router eller anden netværksenhed. De betragtes som en væsentlig del af ethvert traditionelt sikkerhedssystem og netværkskonfiguration.

 

Software-firewalls installeres på en computer eller leveres af en OS- eller netværksenhedsproducent. De kan tilpasses og giver et mindre niveau af kontrol over funktioner og beskyttelsesfunktioner. En software-firewall kan beskytte et system mod standardkontrol og adgangsforsøg, men har problemer med mere sofistikerede netværksbrud.

 

Sådan kan netværksfirewalls kan beskytte dig

Uden firewalls, hvis en computer har en offentligt adresserbar IP – for eksempel hvis den er direkte forbundet via ethernet – kan enhver netværkstjeneste, der i øjeblikket kører på den pågældende enhed, blive tilgængelig for omverdenen.

 

Ethvert computernetværk, der er forbundet til internettet, er også potentielt i fare for et angreb. Uden en firewall bliver disse netværk sårbare over for ondsindede angreb, f.eks. malware-angreb.

 

Nogle typer malware er designet til at få adgang til et netværk for at få fat i følsomme oplysninger såsom kreditkortoplysninger, bankkontonumre eller andre data som kundeoplysninger. Andre typer malware er designet til blot at ødelægge data eller lukke netværk ned.

 

Netværkfirewalls giver god beskyttelse, men igen kan de aldrig ikke fuld beskyttelse mod cybertrusler.