6 tips til at få styr på din økonomi

Mange synes det med økonomi kan være svært – er du en af dem, så læs med her!

Få overblik over dine udgifter

Det kan være svært at have et fuld overblik over sine udgifter i løbet af en måned. Mange bankapps har en budgetudregner, som kan skabe et overblik over, hvad du bruger dine penge på. Den kan genkende dine udgifter, og kan placere dem i forskellige kategorier. Her kan du hurtigt og klart se, hvor du kan spare penge, og hvad der hver måned suger dine penge.

Gem dine kvitteringer 

For at få et godt overblik over din økonomi, er det en rigtig god ide, at gemme dine kvitteringer. På denne måde kan du meget let overskue, hvad du har brugt af penge. Der findes ligeledes mange gode apps på markedet, som kan hjælpe med dette. En af de førende systemer er Retio, som fungerer som bogføring for dig og din virksomhed. Find den her.

Hæv dine penge

Det kan være en god ide, at hæve penge i starten af måneden, eksempelvis til mad. Herved får du et godt overblik over, præcis hvad du har, og løbende hvad der er tilbage til resten af måneden. Ved at have pengene i hånden, bliver du automatisk også mere tænksom overfor hvad du køber, da du ikke bare swiper dankortet i en fart.

Lav en opsparing

Sørg for at dine penge bliver brugt fornuftigt ved at lægge lidt til side i starten af måneden. Læg et budget for hvad du skal bruge på en måned, og læg resten af pengene til side til en opsparing. På denne måde fråser du ikke hele din løn væk på unødvendige ting. Du kan låne fra opsparingen, hvis det går helt galt, men som udgangspunkt kan den stå for sig.

Lav et budget

Få evt. din bankrådgiver til at hjælpe dig med at lægge et budget for dig. De har mange års erfaring, og vil gerne hjælpe dig. Når der er lagt et budget, er det langt nemmere at overholde dette budget. Ved at lave et budget, kan du også belyse, hvordan du bruger dine penge, og hvor du evt. skal og kan spare. Uden et budget er det også lettere bare at bruge penge.

Adskilt madkort

Du kan sagtens få opdelt dit budget, så du har et dankort til fornøjelser og et andet til mad. På den måde har du et klart madbudget, som er nemmere at overholde og have styr på. Du kommer på denne måde ikke til at bruge ekstra penge på mad eller andre fornøjelser, da disse to er klart adskilt. Banker anbefaler ligeledes at have disse adskilt.

Kontakt din egen bankrådgiver for økonomisk rådgivning og planlægning.