3 fordele ved at hyre en virtuel assistent

Hvis du har en online virksomhed, så har du sikkert også hørt betegnelsen ’virtuel assistent’. Dette er en konsulent eller freelancer, som hjælper virksomhedsejerne med arbejde, der kan udføres over internettet.

Dette kan være forskelligartet arbejde. Typisk vil det være traditionelt sekretærarbejde så som at besvare mails, at tage din telefon for dig og styre din kalender. Der findes dog også andre typer af virtuelle assistenter, og hvor arbejdsfokuset er mere på at hjælpe dig i din virksomhed med at få virksomhedens tekniske set-up til at fungere ordentligt.

Dette kunne være hjælp til din hjemmeside, dine nyhedsbreve eller din online markedsføring. Du kan læse mere om dette på hjemmesiden her.

Når du hyrer en virtuel assistent til at hjælpe dig i din virksomhed er der tre store fordele. Dem kigger vi på i det næste afsnit.

De 3 store fordele ved at arbejde med en virtuel assistent

Den første store fordel er, at du kan spare rigtig meget tid, når du begynder at uddelegere dine opgaver. Problemet for mange soloselvstændige er nemlig, at de skal have en hel masse forskellige kasketter på i deres virksomhed. De skal nemlig både varetage deres markedsføring, deres regnskab, og deres daglige arbejde med at drifte og vækste deres virksomheder.

Det betyder, at der altid er mere arbejde, og at det aldrig ophører. Derfor giver det rigtig meget mening at udlicitere noget af arbejdet til en betroet, projektansat virtuel assistent, så du kan spare tid.

Den anden store fordel er, at den virtuelle assistent ofte kan tilføre virksomheden en række kompetencer, som du som soloselvstændig ikke selv har. Hvis du f.eks. har brug for hjælp til din online markedsføring eller til at opdatere din hjemmeside, så kan den tekniske virtuelle assistent ofte jælpe dig med dette arbejde. Derved slipper du for selv at skulle have kompetencerne og lære at gøre disse ting.

Den tredje store fordel for dig, når du hyrer en virtuel assistent, er, at det også ofte er billigt i forhold til, hvad du får og i forhold til hvor meget besvær du undgår. For selv om en virtuel assistent tager op til 800 kr. i timen, så må du også tænke på, at dette er arbejdskraft, som kun er ansat på projektbasis.

I praksis betyder dette, at du ikke har behov for at ansætte personen officielt eller permanent. Derved undgår du alt besværet og papirarbejdet ved en formel ansættelse på lønmodtagervilkår. Du skal blot betale for de timer, der bliver faktureret. Lettere kunne det ikke være!