Ølbrygning kan du godt leve af

Jeg har tit gået og sagt til mig far, at hvis ikke jeg kunne finde på andet, så ville jeg leve af at brygge øl. Jeg tror dog ikke der var nogen af os der rent faktisk regnede med at det rent faktisk kunne lade sig gøre. Jeg valgte derfor i stedet for at gå på gymnasium og derefter på universitet. Her blev jeg også færdig med nogle gode resultater, hvorefter jeg startede med at arbejde på en større dansk virksomhed. Det var jeg glad og tilfreds med.

Startede med at brygge øl

Sådan lidt tilfældigt startede jeg med at brygge øl efter jeg havde besøgt hjemmeside https://brewlex.dk/ Det er en hjemmeside hvor man kan finde råd og vejledning til, hvordan man rent praktisk brygger øl. Det kan godt være de gamle grækere bryggede øl og kunne finde ud af det, men det betyder os ikke at jeg kunne finde ud af det. Jeg havde ikke nogen som helst idé om hvordan jeg skulle gøre det.  Det var derfor super godt at få læst hjemmeside, så jeg var 100% klar over hvordan man brygger øl. 

Jeg synes det var vild spændende at brygge øl, og der var masser af forskellige ting man kunne lege med, og på den måde skabe sin helt egen smag. Jeg kan godt lide øl der har fået noget humle, og derfor er det naturligvis de øl jeg brygger mest. Jeg laver dog også øl som min kone godt kan lide. Jeg har fundet ud af, at det er godt for husfreden, og det er lidt lettere at sigt jeg går lige ud og brygger øl, når det også kommer noget hun han lide nogle gange. Hun er altid vildt spændt når jeg kommer med en ny øl hun ikke har smagt før. Nogle gange går det godt, og andre gange ikke så godt. Sådan er det at brygge øl, men det er jo også det som gør det spændende.

Min far har smagt

Det var lidt underligt første gang min far skulle smage, for vi havde jo mens jeg var dreng gået og grund om, at hvis ikke jeg kunne blevet andet, så kunne jeg blive ølbrygger. Jeg kunne godt se på ham at han også synes det var spændende jeg havde brygger et all-grain brygsæt. Jeg kunne dog se på ham med det samme, at han godt kunne lide hvad han smagte. Han sagde derfor de gamle ord ”Du kan jo godt blive ølbrygger”. Det gik jeg og tænkte over noget tid, og ved i hvad jeg laver af i det? – Ja helt rigtigt jeg har mit eget lille mikrobryggeri, så nu lever jeg rent faktisk af at brygge øl. Ikke fordi jeg ikke kan blive andet, men fordi det er hvad jeg gerne vil lave.