IT-giganten Facebook køber en stor grund i Esbjerg

Der har længe været snak om, at Facebook kommer til Danmark og mere specifikt esbjerg. Nu er det dog ikke længere snak, fordi det er blevet en realitet. Facebook har sammen med Esbjerg kommune underskrevet en aftale, der går ud på, at Facebook køber over 200 hektar land i kommunen. Helt specifikt er der tale om Andrup.

 

Med denne købsaftale kan Facebook allerede gå i gang med at finde ud af, om det er muligt at opføre et datacenter lidt uden for Esbjerg. Esbjerg har en vision om at blive datahub, og det er derfor et stort skridt for byen. Hvis én stor virksomhed kommer til Esbjerg, så kan det være, at andre følger med på grund af synergieffekterne, man kan opnå ved at have datacentre ved siden af hinanden.

 

For nogle år siden kiggede Facebook allerede på dette stykke jord, men de valgte ikke at købe det. Kommunen købte dog jorden i stedet for at tiltrække udenlandske investorer. Dette har så vist sig at være en god idé. En talsmand fra Facebook har også bekræftet, at arealet er blevet købt af Facebook. I løbet af de næste par måneder vil de gå i gang med at undersøge en række ting. Det er endnu ikke blevet besluttet, at selve datacenteret skal opføres. Der skal træffes en endelig investeringsbeslutning, før dette komme til at ske.

 

Det er umiddelbart ikke muligt at se, at kursen på Facebook aktie (FB) er blevet påvirket af disse nyheder. Kigger man på aktiekursen for Facebook for i år, så har det faktisk været er meget godt år. Aktien toppede dog i september, og lige nu i oktober er den nede på samme niveau, som den var i juli. Hvis man mener, at Facebook kommer til at udvikle deres forretning, så kan man med fordel investere i aktien. Du kan læse, hvordan du kommer i gang med investering i aktier og meget andet på denne side.

 

Aktier er generelt med uforudsigelige, og dette gør selvfølgelig, at man både kan tjene penge og tabe penge på dem. Der findes en række forskellige strategier, når man skal handle med aktier. Mange vælger at købe, når der har været et lille kursfald. Man skal selvfølgelig mene, at der er fremtidsmuligheder for den pågældende virksomhed. Hvis vi kigger på Facebooks aktie, så har der i forhold til sidste måned været et kursfald, og mener man, at Facebook ikke stopper deres store udvikling, så kunne det være en idé at investere nu. Dette skal ikke opfattes som investeringsrådgivning. Der er blot tale om en diskussion af mulighed. Det kunne også være interessant at kigge på andre virksomheder, der potentielt har planer om at bygge et datacenter i Esbjerg Kommune. Hvis det bliver et hub, så kommer der mange.

 

Kilde til første del af denne artikel: Ritzau