Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige cykelholder til bilen?

Er der noget, vi i Danmark er kendt for, er det cykler. Cykler over alt. Vi konkurrerer ofte med Holland om, hvem der er verdens cykel-land. Dermed er vi også mange, der ejer cykler, og mange folk nyder at tage cyklen med i sommerhus eller på andre ture rundt i landet, så man hurtigt kan komme rundt omkring.

Når du skal have cyklen med på ferie, har du dog brug for en cykelholder til bilen. Her er det vigtigt at vælge en holder, der passer godt til din bil og kan leve op til dine behov.

Husk den ekstra nummerplade

Skal du have en ordentlig cykelholder skal du sørge for også at få en ekstra nummerplade, for nej, det er ikke nok, at du har en nummerplade bag på bilen, når en stor cykelholder med tilhørende cykel hænger og spærrer for den. Der skal sættes en nummerplade på cykelholderen, så det stadigvæk er muligt at se din nummerplade.

Du kan bestille en ekstra nummerplade gennem motorregistret på skat.dk.

Vær opmærksom på pladsen

Din cykelholder skal selvfølgelig kunne passe til din bil, men du skal også have plads til at opbevare den, når den ikke er i brug. Størrelsen afhænger af, hvor mange cykler den skal kunne have monteret. Skal du have plads til mere end en enkelt cykel på cykelholderen, skal du dermed være opmærksom på, at den kan komme til at kræve en del plads.

Så få lavet plads til den i garagen eller skuret. Og pas på vægten. Jo større den er, jo tungere vil den også være, så det er en god idé ikke at gemme den for langt væk.

En god montering

Cykelholdere af god kvalitet vil have en effektiv montering, hvor du ikke skal ligge og rode rundt nede ved anhængertrækket for at sætte den fast. Disse cykler vil have en lås med et smart håndtag, så du blot trækker det ned over anhængertrækket, og så låser det. Let og simpelt.

Bruger du sjældent din cykelholder, er det ikke nødvendigvis super vigtigt. Nogle holdere skal monteres med værktøj, og det kan være en mere kompliceret proces, men et billigere køb. Skal du tit bruge cykelholderen, er det dog en god idé at købe en holdere med let montering. Det skåner dig krop.