Er en god server svaret på dine IT problemer?

Vi kender alle sammen det med, at IT driller på arbejdspladsen. Måske er computerne langsomme, måske er internettet dårligt. Problemerne kan sommetider virke endeløse!

Samtidig hører vi tit om ’servere’. Den skal være stor, den skal være kraftfuld, den skal være hurtig. Men hvilken betydning har den for dit IT-bøvl? Gør det overhovedet nogen forskel? Lad os kort kigge på, hvad en server kan, og hvad du skal holde øje med, når du vælger. 

Hvad kan en server? 

Det korte svar er, at en server er en computer, som kan gemme store mængder data, og som kan lave opgaver for andre computere, hvis de er forbundet via netværk. De ’taler’ binær kode sammen og dele filer og ressourcer. 

 

Hvis du arbejder med rigtig mange filer og har rigtig meget data lagret, kan du med servere fra Dell f.eks. måske løse nogle af dine ITproblemer. Du vil nemlig lette noget af presset på dine computere. 

 

Dine filer er nok vigtige, og ikke noget du tør risikere at miste. Husk derfor altid at sikkerhedskopiere – også på servere. Du bør i øvrigt også være 100% sat ind i, hvilke data, der er lovpligtigt for dig at bevare – eller ikke bevare, samt hvor længe. 

Det skal du holde øje med

Noget, der overrasker mange ved servere, er deres pris. De er ikke billige. Det er dog kun et godt tegn, hvis prisen på din server er høj. Prisen afspejler, hvad der er indeni din server. Man kan altså sige, at jo højere prisen er, jo mere plads har den, og jo kraftigere er den. 

 

Nogle af de ting, du kan kigge på, hvis du sidder og sammenligner en række servere, er bl.a. hvor meget RAM den har, hvor mange GB plads, CPU og Bays.

Der er eksperter af en grund

Det kan være svært, og det kan være tidskrævende at sætte sig ind i, hvad der gør en server god. Derudover skal den jo også sættes op, når du først har købt. 

 

Der er en grund til, at der findes eksperter på området. Det er naturligvis op til dig, om du vil betale noget for at sætte din nye server op eller måske endda til at finde den rigtige til dig. Men det kan være godt givet ud! Du er sikker på, det kommer til at køre korrekt, at du får den rigtige model til din virksomheds behov, og så kan du bruge din dyrebare tid på noget andet.