Husker du at sikkerhedskopiere dine web-servere?

Som programmør er du ansvarlig for den kode, der får dit websted til at fungere. Men hvad sker der, hvis noget går galt, og dit websted går ned? For at forhindre, at dette sker, er det vigtigt at tage backup af dine web-servere regelmæssigt.

Kort fortalt sikrer det dig, at hvis der opstår et problem, kan du nemt gendanne dit websted til dets tidligere tilstand. Heldigvis er der mange værktøjer og tjenester til rådighed, som kan hjælpe dig med netop dette.

I dette indlæg vil vi diskutere vigtigheden af at tage regelmæssige sikkerhedskopier samt give dig nogle tips til, hvordan du gør det. Ydermere, vil vi også fremhæve et par grunde til, hvorfor det at sikkerhedskopiere er så vigtigt.

Uventede hændelser og katastrofale gener

Tekniske fejl og problemer kan opstå pludseligt og uventet, hvilket hurtigt kan få konsekvenser for forvolde dig konsekvenser i stride strømme, hvis du ikke har taget en sikkerhedskopi af din web-server.

Selv det mest velholdte website er modtageligt for tekniske problemer, og en backup sikrer dig, at dit website hurtigt kan komme op at køre igen i tilfælde af et problem.

Derudover vil en sikkerhedskopi af din server beskytte dig mod tab af data i tilfælde af et teknisk problem. Tekniske fejl kan være frustrerende, men hvis du tager dig tid til at oprette en sikkerhedskopi, får du ro i sindet og derved forhindre større forstyrrelser i din virksomhed.

Ondsindede aktører har også en interesse

En anden seriøs faktor, som du bør tage højde for i forhold til, hvor ofte du laver backups af dine servere er; hackere.

Men selv om det er vigtigt at være opmærksom på de mange måder, hvorpå cyberkriminelle kan angribe din virksomhed, er det også vigtigt at huske, at de ikke er de eneste, der har interesse i dine servere. Hackere er nemlig ikke de eneste, der udnytter tekniske fejl for at få adgang til følsomme data; legitime virksomheder gør det også.

I mange tilfælde forsøger disse virksomheder blot at forbedre deres egen bundlinje ved at indsamle oplysninger om deres konkurrenter. Der er dog også tilfælde, hvor disse virksomheder søger at stjæle forretningshemmeligheder eller andre fortrolige oplysninger.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvem der har adgang til dine servere, og at overvåge for enhver mistænkelig aktivitet. Ved at tage disse forholdsregler og sikkerhedskopieringer kan du hjælpe med at beskytte din virksomhed mod både cyberkriminelle og legitime.

Kom under Backup Birds vinger

Ønsker du at stå på den sikre side, kan vi i redaktionen varmt anbefale, at du gør brug af Backup Birds sikkerhedskopiering værktøjer. Er du i tvivl, om de kan hjælpe dig med din server, bør du henvende dig personligt til dem.

Til dags dato tilbyder de sikkerhedskopiering værktøjer af følgende servere:

  • MongodDB
  • PostrgreSQL
  • Linux server
  • Windows server

Og endeligt et værktøj til MariaDB servere, som de kalder MariaDB backup tool.