Sådan finder du en bedemand på Amager

Hvis du står i den kedelige situation, at et familiemedlem netop er gået bort, så har du brug for en bedemand til at hjælpe dig med at organisere begravelsen.

 

Nu om stunder finder de fleste folk en bedemandsforretning på Amager ved blot at søge på internettet. I de lokale dagblade vil du også typisk kunne finde annoncer for lokale bedemandsforretninger.

 

Mange bedemænd holder telefonerne åbne i døgndrift, så de kan hjælpe dig bedst muligt i den svære tid med at organisere den sidste afsked. Bedemanden vil også altid kunne hjælpe dig med de mange formalia, som du skal være opmærksom på i forbindelse med et dødsfald.

 

Således kan bedemanden være behjælpelig med ikke kun at organisere og afholde højtideligheden, men også at yde hjælp til at ansøge om begravelsestilskud og orientere skifteretten.

 

Når en erfaren og lokal bedemandsvirksomhed hjælper med at organisere begravelsen, kan det være en stor hjælp, for det er de færreste mennesker, der har overskud nok til selv at sætte sig ind i reglerne og diverse formalia i forbindelse med et dødsfald i familien.

 

Hvor kan højtideligheden finde sted på Amager?

Bedemanden hjælper dig og din familie med at arrangere begravelsen eller bisættelsen. Dette arbejde tager selvfølgelig udgangspunkt i dine ønsker til den sidste afsked med din kære.

 

Hvis den afdøde skal begraves eller bisættes fra en kirke på Amager, så vil kirken, hvor højtideligheden finder sted, typisk være sognekirken i det sogn, som den afdøde var registreret i.

 

I nogle tilfælde kan den afdøde dog blive begravet eller bisat fra en anden kirke end den lokale sognekirke. Her kan bedemanden være til stor hjælp og rådgive omkring mulighederne for dette. På Amager er der således mulighed for, at højtideligheden kan blive afholdt i både Store Magleby Kirke i Dragør såvel som i Kastrup eller Tårnby Kirker.

 

Det kan også være, at familien ønsker, at højtideligheden skal være en borgelig begravelse. Her kan den lokale Amager bedemand også være behjælpelig med at booke tid i det lokale forsamlingshus samt rådgive og komme med forslag til, hvordan den borgerlige begravelse kan afholdes.

 

I løbet af den seneste årrække er det også blevet mere normalt, at familien ønsker askespredning i Øresund, eller at den afdøde begraves på en naturgravplads. Disse skovbegravelsespladser findes over hele landet nu, og flere er planlagt.

 

Det er således muligt at få hjælp fra den lokale bedemandsforretning til lige netop den type af højtidelighed, som du mener er passende for den afdøde.