Så meget data sluger tjenesterne

Vi bruger data som aldrig før, og hvor meget data der er et abonnement har for længst overgået vigtigheden af hvor mange minutters taletid der er med. Der er naturligvis stadig mange, der skal bruge mange hundrede minutters taletid hver måned, men langt de fleste af os har altså mere brug for data. Desuden er det jo muligt at ringe via Skype, Messenger og andre apps, hvilket gør taletidsminutterne endnu mere overflødige.

Hvad bruger vi data på?
Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvad det så er vi skal bruge alt den data til, her har vi samlet et lille overblik over nogle af de ting, der bliver brugt mest data på, og ikke mindst hvor meget data de forskellige ting kræver.
  • Facebook – den helt store tidsrøver. Kræver omkring 50 MB i timen eller tæt på et i minuttet ved almindelig brug, dvs ikke alt for mange billeder og vide.
  • Instagram: svinger fuldstændig efter kvaliteten af billeder, men et billede fylder let omkring 1 mb, så du kan begynde at gange sammen hvor mange billeder du klikker ind på
  • Youtube: Hvis du vælger en lav kvalitet (hvilket er fint til telefon bruger man typisk 5 mb i minuttet, vælger du højeste opløsning kan du gange dette tal mange gange.
  • Netflix m.fl: Det koster dig ca. 1 GB i timen at se Netflix, hvis du vælger den almindelige opløsning, du kan dog sagtens vælge en lavere på telefon eller tablet. og dermed spare.
  • Spotify dræner dig for ca. 100 mb i timen
Med andre ord kan du meget hurtigt komme til at bruge rigtig meget data. Hvis du ikke har et abonnement med mange GB, og skal rundt i landet og væk fra hjemmets trygge WiFi kan det derfor være en god ide, at tjekke op på, hvad du betaler for eventuelt overforbrug af data, da det hurtigt kan blive dyrt.
Det vil glæde os at høre din mening

Skriv en kommentar

Ringaling
Login/Register access is temporary disabled
Valgte produkter
 • Total (0)
Start sammenlign
0