Ryd op i din instagram

Der findes ikke præcise tal for det, men det menes at op mod 300.000 danskere lider af lavt selvværd. Det kan naturligvis ramme alle, men man ser det meget hyppigt blandt unge mennesker. Der er typisk i denne periode, hvor man skal finde sig selv, og hvor der er stor usikkerhed, og derfor også her der er god grobund for at udvikle et lavt selvværd.

En ting der fylder rigtig meget hos mange unge mennesker er sociale medier, og disse er langt fra altid gode og styrkende for selvværdet. Især Istagram har en tendens til at opstille noget mere eller mindre virkelighedsfjerne billeder, der er opstillet og viser nogle idealer, som meget få vil kunne leve op til. I takt med at man blive mere tilpas ved sig selv og begynder at hvile i selv, udgør dette ikke et problem. Men især som ung, hvor man er ved at danne sin personlighed osv, kan Instagram og virkelighedsbilleder der er forvrænget skabe støj.

“Selvværd er et begreb, der relaterer sig til opfattelsen af sin egen værdi.” sådan skriver denne psykolog om selvværd. Det siger sig selv, at hvis man ikke opfatter sin værdi som høj forhold til det man ser, så kan man udvikle lavt selvværd. Det kan være kendisser og lignende, der laver opstillede og forvrængede billeder. Dem er de fleste dog efterhånden i stand til at se igennem. Der er ingen (eller meget få), der kan konkurrere med millioner af dollars, plastikkirurgi og personlige træner.

Det kan dog også være veninder og bekendte, der udelukkede poster positive billeder og dermed kan tegne et billede, der får det til at ligne at alt bare er dejligt og lækkert. Instagram er ligesom Facebook på mange måder en stor sammenlignings konkurrenceplatform, og hvis man føler det man kommer med ikke er så godt som de andres, kan det være problematisk.

To gode råd til brug af Instagram

Her er nogle gode råd til hvordan du undgår de værste fælder.

  1. Kig på hvem du følger og ryd op. Kig på den og spørg dig selv, hvorfor følger jeg dem, og hvad giver de igen? Når du scroller dit feed igennem ved du allerede godt hvem der ikke giver noget positivt til dig – fjern dem.
  2. Følg nogen der er gode for dig. Det kan være rigtige mennesker, der minder om dig selv. Det kan også være noget med natur, eller humor. Noget der ikke er bundet op på kropsidealer og lignende.
Det vil glæde os at høre din mening

Skriv en kommentar

Ringaling
Login/Register access is temporary disabled
Valgte produkter
  • Total (0)
Start sammenlign
0