Har du mobilen med i seng?

Vi danskere, så vel som de fleste andre mennesker rundt om i verden, er blevet knyttet til vores telefoner. Mange vil nok kalde det en afhængighed, og det vil nok heller ikke været et helt forkert ord at bruge. Vi bruger nemlig smartphone og tablets i en sådan grad, det kan diskuteres om det er godt eller skidt for os. For mens vores telefoner har gjort mange gode ting, så har de også taget nogle problemer med sig. Vi kan ganske enkelt ikke lade dem være, i hvert fald er der mange af os der tjekker dem flere gang i timen.

Det er en stigende problem i samfundet, at vi hele tiden er på. Grænsene mellem arbejde og fritid bliver udviskede. Samtidig vil vi hele tiden lige tjekke sociale medier, beskeder, mails, eller bare nyheder. Det betyder at vores hjerner ikke får ro, og denne ro er så vigtig for den psykiske balance.

Soveværelset er wi-fi fri zone

Et af de steder, hvor ma bør holde telefonen og tabletten fra, er soveværelset. Drømmeland der sælger senge har i denne artikel beskrevet, hvorfor det er en dårlig ide at tage mobilen med sig i sengen. En af grundene er, at søvn er noget af det mest naturlige man kan udsætte kroppen for. Lige inden man skal sove bør man derfor heller ikke udsætte den for noget så unaturligt som kunstigt lys. Lys fra skærme kan påvirke vores døgnrytme i en grad, der gør, at det kan være svært for kroppen at finde ro.

Udover at man udsætter kroppen for det kunstige og “skadelige” lys, så udsætter man også hjernen for en masse informationer, den skal tage stilling til og bearbejde. Disse bearbejdes når man sover. Hvis man giver hjernen en masse opgaver lige inden den skal sove, gør det ikke overraskende også søvnen mere besværet.

Hvis du har din mobil med i seng, er der altså en rigtig god grund til at stoppe denne vane. “Jamen, jeg bruger den som vækkeur” – så kop et fysisk vækkeur, det koster fra 20 kroner.

Det vil glæde os at høre din mening

Skriv en kommentar

Ringaling
Login/Register access is temporary disabled
Valgte produkter
  • Total (0)
Start sammenlign
0