GOTS certificering

Når du vil købe miljøvenligt tøj til dit business møde kan du vælge et GOTS certificeret produkt

Hvad står GOTS initialerne egentlig for?

GOTS initialerne står for Global Organic Textile Standard. GOTS er en af de allermest benyttede former for certificering, når det kommer til forskellige økologiske tekstiler, der kan produceres via naturlige fibre fra så forskellige former for materialer som uld, silke og bomuld. 

 

GOTS er ikke blot et certifikat, der sikrer en høj standard indenfor brugen af naturlige fibre, det er også et certifikat, som sikrer, at de folk, som har arbejdet med tekstilerne og produceret dem, har haft, og har, ordentlige arbejdsforhold. 

 

Derudover sørger GOTS certificeringerne også for, at produktet, lige fra høst til det helt færdige produkt, er helt og aldeles økologisk og dermed miljøvenligt. Det sikrer, at de GOTS certificerede produkter har en grøn profil, og giver forbrugeren den sikkerhed, man gerne vil have, når man gør sit bedste for at være en så grøn forbruger som muligt.

 

Hvad er signalværdi for en størrelse, og hvad kan du bruge det til i dit arbejdsliv?

Miljøvenlighed som etisk og personligt vandmærke

Når du kigger efter grønne produkter og navnlig certificerede grønne produkter, så er det alfa og omega, at du også finder det, som passer til lige dig og din stil. Det giver helt klart den bedste signalværdi, når du står frem foran kolleger og samarbejdspartnere på arbejdspladsen iført lige den grønne tøjstil, som har dit navn på. 

 

Når man først er gået ind på den grønne vej, er det naturligt at bevæge sig hen imod det punkt, som man, med et engelsk ord, kunne kalde: all in. De fleste går ikke kun et stykke ad vejen, men vil netop gerne gå hele vejen. For at gå hele vejen er det imidlertid nødvendigt at få andre med på den vej, og det kan man netop gøre via det, som hedder signalværdi.

Business mødet

Hvis man nu forestiller sig et scenarie, hvor du ankommer til et business møde iført miljøvenligt tøj i en høj kvalitet, eksempelvis en hennafarvet skjorte i økologisk bomuld, som er GOTS certificeret, og måske derudover har et par smarte økologiske bambusbukser på, naturligvis også GOTS certificerede, og har det rigtig godt med det, så sender du nogle ret gode signaler ud om, at det batter noget at gå den grønne vej. 

 

Måske spørger en af kollegerne dig ud om, hvor du har købt lige den bluse, den jakke eller den kjole, fordi det giver dig en helt særlig aura af autoritet og integritet. Det kan også være, at de slet og ret opfanger de gode vibes, du udsender, og ad omveje selv kommer med på den grønne bølge, fordi det rent faktisk giver dig noget at være tilfreds med dig selv og det, at du giver dig selv mulighed for at udsende de signaler, du rent faktisk vil udsende. Du certificerer så at sige dig selv foran dine kolleger, og det er slet ikke så ringe endda.

Hvilke beklædningsgenstande og produkter kunne der være tale om?

Det kunne være alle mulige former for beklædningsgenstande; skjorter, jakker, kjoler, bukser, strømper eller sågar underbukser. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan producere ud af materiale, som er kommet igennem det nåleøje, som et GOTS certifikat rent faktisk er.

Hvilke materialer kunne der være tale om?

Det kunne være alle mulige former for materialer. Det være sig uld, bomuld, silke eller eksempelvis bambus. Hovedsagen er, at materialet opfylder de kriterier, som bliver honoreret med et GOTS certifikat.