Derfor skal du være medlem i en a-kasse

Dette indlæg er et betalt indlæg – det indeholder betalte links.

Det er forhåbentlig de færreste, der konstant går rundt med en frygt over hovedet for at miste deres arbejde. Samtidig er det de færreste, der ikke en gang imellem skænker tanken, at hvad nu hvis det faktisk skulle ske. En ting er helt sikkert, og det er, at hvis det sker, er det en rigtig god ide at have et sikkerhedsnet. Det er ikke sjovt, pludselig at stå uden indtjening og uden penge til at betale termin eller husleje. Medmindre man har en ægtefælle der kan forsørge en, eller har en stor opsparing, er det derfor også helt logisk, at man skal være medlem af en a-kasse.

Hvilke muligheder giver en a-kasse?

Hvis man er medlem af en a-kasse har mulighed for at få dagpenge. Dette svarer i de fleste tilfælde godt nok ikke til ens lønniveau, da dagpengesatsen er på lige omkring 18.000 kroner. Det sikrer dog en indtægt, der forhåbentlig gør det muligt at få det til at fungere, til man finder et nyt arbejde. Derudover hjælper en a-kasse også en med at komme videre og finde et nyt arbejde. Det er i sagens natur i deres interesse, at du kommer i arbejde hurtigst muligt og ikke skal have dagpenge længere end højst nødvendigt.

Der findes mange a-kasser, og det prisen for at være medlem er rimelig ens, og varierer med ganske få hundrede kroner om året. Det bør derfor ikke være økonomiske grunde der afgører, hvilken a-kasse du skal vælge. Du skal i stedet se på hvilken faggruppe den repræsenterer. Du får nemlig mest ud af at være medlem af en, der kender din branche. Du kan finde en oversigt over a-kasser her og vælge den der passer dig bedst.

Her kan du også læse om hvilke regler der er omkring optjening, hvordan satserne for dagpenge er, og hvad lønsikring er, hvis du vil sikre dig yderligere.

Det vil glæde os at høre din mening

Skriv en kommentar

Ringaling
Login/Register access is temporary disabled
Valgte produkter
  • Total (0)
Start sammenlign
0