Boost både trivsel og produktivitet med et bedre arbejdsmiljø

Vi tilbringer en stor del af vores dag på arbejdspladsen. Derfor et det vigtigt med en indretning, der fremmer følelsen af velvære og produktivitet på en og samme tid. Som det er tilfældet med indretningen af vores private hjem, spiller også tidens tendenser ind, når vi indretter os på arbejdspladsen. Men hvad trender netop nu? Vi har sammensat en lille liste med 6 brandvarme trends til indretning af et meget bedre arbejdsmiljø.

Integreret teknologi

De fleste arbejdspladser benytter hele paletten af teknologisk udstyr til at få arbejdsdagen til at flyde og få opgaverne gjort færdige. Derfor bør det være en prioritet at investere i teknologivenlige løsninger i form af møbler, der kan tilpasses skærme, opladning m.m. Endnu bedre er trådløse løsninger, justerbare skærme, fleksible konferencesystemer, så møder kan afholds nemt og gnidningsfrit. 

Ergonomiske løsninger

Møbler og inventar skal naturligvis ikke kun tilpasses teknologien. Det er også essentielt med gode arbejdsstillinger, som i sidste ende kan mindske sygefravær grundet spændinger, hovedpine, rygsmerter og lignende. 

Minimalisme

Det kan være svært at finde fokus, hvis der foregår meget i indretningen. En indretning, der forsøger at gribe om for mange stilarter, kommer let til at se rodet ud. Gå i stedet efter minimalisme og rene linjer, så man hurtigt kan komme i gang med en opgave og koncentrere sig om den uden distraktioner.

Naturlige materialer

For at undgå at rummet kommer til at føles køligt og fremmed grundet den enkle indretning, er det en god ide at bringe naturmaterialer ind i designet. Det kunne være sten, ler, flet eller en vægdekoration i træ. Disse materialer har en iboende varme og et liv, som bryder med højglansflader, plastik, betonvægge og andet kunstigt, som er praktisk at have på en arbejdsplads. Trangen til det naturlige har udviklet sig til en trend i sig selv, især efter perioden med Corona-nedlukning. Den hedder biofil indretning.

Biofilt design

Som navnet antyder, går den biofile tilgang ud på at dyrke kærligheden til naturen og dens mange materialer, selvfølge med bæredygtighed in mente. Nærmere bestemt kunne biofil indretning være en, hvor store planter i krukker, søer og små springvand og mosdekorationer fylder i rummet. Det er også store vinduespartier, som tillader kig ud til et grønt område. Det kunne også være naturplakater med illustrationer af dyr og planter. Norden plages af stress, som er en folkesygdom blandt mange karrieremennesker, og vi ved, at naturen kan have en helende effekt. Biofil indretning er et forsøg på at tage naturen med indenfor, så vi har den med hele dagen, selvom vi er indenfor og travlt beskæftiget med arbejdsopgaver.

Det gode lys

Lyset har stor betydning for dit humør og din effektivitet. Det er altid bedst at få fuldt udbytte af det naturlige dagslys, og her kommer de store vinduespartier fra før ind i billedet igen.

Når der så skal vælges kunstigt lys, bør man tage med i overvejelserne, at blåt og hvidt lys er godt arbejdslys, da det får dig til at vågne op og hjælper dig med koncentrationen. Gult og orange lys får dig omvendt til at slappe af. Ideelt set bør lyset variere afhængig af tidspunkt på dagen, således at lyset er stærkere og køligere om morgenen og varmere, som dagen skrider frem. På den made boostes koncentrationen om formiddagen, mens medarbejderen hjælpes til at koble af i løbet af eftermiddagen.